Lókodi Tábor, 2015. július 6-12.

Slider 3 slider-2 slider01 slider02

Lókodi Tábor, 2015. július 6-12.

A Bolyai Nyári Akadémia gitárszakos továbbképzőin az oktatás problémáiról és a tanügyi rendszer merevségéről beszélve megálmodtunk egy ideális nyári tábort. Egy eldugott helyen, falusi környezetbe, ahol a csendből kiindulva találnánk meg a hangok és az emberek kapcsolatait. Ahol lehetőség nyílna, hogy egyidőben szakmai és üdülőtábor jöhessen létre.

Szakmailag a kreatívitás és  a közös kamarazenélés kerülne előtérbe, és nem utolsó sorban a művészeti oktatás bizonyos hiányosságainak pótlása. Üdülés szempontjából a környék felfedezése, a gyalogtúrázás, a sportolási lehetőségek, az irodalmi és film-estek, na meg a tábortűzi beszélgetések és zenélések jelenthetnének felejthetetlen élményt.

Időpont: 2015. július 6-12.

Helyszín: Lókod

Résztvevők: gitártanárok, gitáros növendékek

Reggel 8-9 óráig reggeli torna, tisztálkodás és reggeli

9-11 előadások, minden nap más témákban :

• Kortárs zene gitárra (kortárs zeneszerzők és zeneművek ismertetése)
  • A Sáry módszer (kreatív zenei gyakorlatok, hallásfejlesztés, ritmuskézség fejlesztése, memóriafejlesztés, hangképzés stb.)
  • Zenetörténelem gitárosokról gitárosoknak (a tanterv zenetörténelmi anyaga nem tartalmazza)
  • Új gitártechnikák (effortless classical guitar techniques), az új technikaik módszerek ismertetése
  • Improvizálás (a rögtönzés szabályai , rendszerei)
  • Jazz és könnyüzene (nem tartalmazza a művészeti szakközépiskolák programja)

11-13 óráig kamarazenélés (a résztvevők trio, quartett, quintett, sextett, vagy gitárzenekar formációkban

13-14 óráig ebéd

14-15 óráig szieszta

15-19 óráig "szervezett" szabad tevékenységek (sport, kirándulás stb.)

19-20 óráig vacsora

20- 22 óráig esti programok (irodalmi és film-estek, tábortűz stb. )